Waarom uw autolak beschermen in de wintermaanden?

De herfst en winter maanden verlopen in Nederland vooral regenachtig. Zo valt er in de maanden oktober tot en met maart gemiddeld 65% van de dagen neerslag. Met een gemiddelde temperatuur tussen de 0 en de 14*C is deze neerslag voornamelijk regen. 

Vallende bladeren, (zure) regen, plassen water en opspattend straatvuil zijn allemaal invloeden waar uw autolak mee te maken heeft tijdens een gemiddelde herfstdag. In de wintermaanden komt hier o.a. nog pekel en vorst bij. Het zal duidelijk zijn dat deze invloeden slecht zijn voor de kwaliteit en uitstraling van uw autolak. Een goede professionele lakbescherming is dus van groot belang als u de autolak zo lang mogelijk in een mooie staat wilt houden. Deze lakbescherming bieden wij u aan de vorm van een glascoating. 

Wat is een glascoating

Een glascoating is een dunne niet voelbare en onzichtbare beschermlaag. De glascoating wordt als vloeibare stof op laklaag aangebracht en bied na uitharden een ultieme bescherming. Om de autolak deze ultieme beschermlaag te geven is er naast de glascoating, ook wel keramische coating genoemd, ook nog de keuze voor een nano coating. Afhankelijk van de samenstelling en de hardheid van het product heeft de coating een duurzaamheid oplopend tot wel 5 jaar.

Door de (water)afstotende werking zal er veel minder oxidatie plaats vinden waarmee het risico op roestplekken ook afneemt. Daarnaast zal er bij vorst minder ijsvorming ontstaan. 

Een extra bijkomend voordeel is dat de auto eenvoudig te reinigen is. Door de vuil- en waterafstotende werking is het meestal voldoende om de auto regelmatig met schoon water af te spuiten, zonder dat daar grof poets en borstel werk aan te pas moet komen. In een handomdraai dus de hele winter een glimmende auto.


Ons advies

Met het oog op duurzaamheid adviseren wij te kiezen voor de ServFaces Ultima of Brila Premium. Beide glascoatings zijn hoogwaardige producten die naast de eerder genoemde beschermlaag ook een optimale glans aan de auto geven. Door de lange standtijd van beide coatings is uw auto ook in de zonnige zomerperiode nog beschermd tegen o.a. vogelpoep en schadelijke UV-straling.

Om de coating goed aan de lak te kunnen laten hechten is het zeer belangrijk de autolak voorafgaand te ontdoen van vuil en oneffenheden. Middels een professionele detail behandeling bestaande uit een grondige reiniging, ontvetten en een polijst behandeling zal de autolak in goede staat worden gebracht om deze vervolgens te kunnen beschermenen met een lakcoating. 


Wat kost een glascoating?

Wij kunnen ons voorstelling dat u benieuwd bent naar de prijs van een glascoating. De prijs is afhankelijk 3 factoren. Ten eerste het formaat van de auto. Daarnaast uiteraard de keuze van type glascoating maar net zo belangrijk is de staat van de autolak. Zoals eerder gezegd is voor het aanbrengen van de coating een behandeling met polijsten noodzakelijk. Doordat elke auto in andere staat verkeerd kunnen wij zonder de auto fysiek te zien geen vaste prijsopgave geven. Wij nodigen u graag uit om geheel vrijblijvend bij ons langs te komen. Samen bekijken wij de staat van de lak en bespreken wij alle mogelijkheden met betrekking tot het gewenste resultaat en duurzaamheid van de coatings. 

 

Zoals uitgelegd geven wij alleen een vaste prijsopgave op locatie. Wilt u toch vooraf nog wat extra informatie? Of wilt u een afspraak maken om geheel vrijblijvend langs te komen voor het beste advies? Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en wij geven u een zo gericht mogelijk antwoord.

 

Voor direct persoonlijk contact kunt u ons telefonisch of via whatsapp bereiken op telefoonnummer 06-48531255.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.